2013. február 7., csütörtök

Díszítési technikák

Kosárfonás
Most pedig megmutatjuk a torta díszítését kötél minta készítésének technikáját. Szükségünk lesz ehhez ahabzsákon kívül egy No. 47-es kinyomócsőre, egy standard csatolófejre (ami segítségével rögzítjük a habzsákhoz a kinyomócsövünket) és tetszőleges színű ételszínezővel színezett vajkrémre.
1. Lépés:
A torta díszítésének megkezdése előtt a habzsákunkba helyezzük bele a No. 47-es kinyomócsővek, rögzítsük astandard csatolófejjel, és töltsük félig habzsákunkat az előre megszínezett krémmel. Tartsuk a zsákunkat 45°-os szögben és hat óránál (habzsák helyes tartása).
Függőleges vonal készítésekor:A kinyomócsövünket alig tartsuk el a tortánk felszínétől és kövessünk a torta díszítése során annak a szélét, miközben a habzsákunkat erőteljesen nyomjuk, amíg megjelenik a krém, és 6 óra irányában húzzuk lefelé a kinyomócsövet.
Vízszintes vonal készítésekor: A kinyomócsövünket alig tartsuk el a tortánk felszínétől és kövessünk a torta díszítése során annak a szélét, miközben a habzsákunkat erőteljesen nyomjuk, amíg megjelenik a krém, és 9 óra irányából 3 óra irányába húzzuk a kinyomócsövet.
2. Lépés:
Húzzunk rövid vonalakat a függőleges csíkunkon keresztül. Fent, középen és lent. Majd ismételten húzunk egy függőleges vonalat, amit szintén kereszteszünk vízszintes vonalakkal.
3. Lépés:
Íme, ezt a mintát folytatjuk, addig, míg körbe nem érünk a torátánkon.
Itt pedig egy kis videós segítség:

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán aTermékeink menüpontba.
Kötél minta 

Most pedig megmutatjuk a torta díszítését kötél minta készítésének technikáját. Szükségünk lesz ehhez ahabzsákon kívül egy No. 21-es kinyomócsőre, egy standard csatolófejre (ami segítségével rögzítjük a habzsákhoz a kinyomócsövünket) és tetszőleges színű ételszínezővel színezett vajkrémre.
1. Lépés:
A torta díszítésének megkezdése előtt a habzsákunkba helyezzük bele a No. 21-es kinyomócsővek, rögzítsük astandard csatolófejjel, és töltsük félig habzsákunkat az előre megszínezett krémmel. Tartsuk a zsákunkat 45°-os szögben és hat óránál (habzsák helyes tartása). A kinyomócsövünket alig tartsuk el a tortánk felszínétől és kövessünk a torta díszítése során annak a szélét, miközben a habzsákunkat erőteljesen nyomjuk, amíg megjelenik az első S betünk, majd emeljük meg a kinyomócsövet és hagyjuk abba a habzsák erőteljes nyomását.
2. Lépés:
Az S betünk házához érintjük a díszítőcsövünket.
3. Lépés:
Folytatjuk tovább az S betük készítését, egészen addig, amíg körbe nem érünk a toránkon.
4. Lépés:
Itt pedig egy bemutató a Wilton jóvoltából annak, aki szereti élőben is látni a technikákat:
.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán aTermékeink menüpontba.

Rózsák


Most pedig megmutatjuk a torta díszítését egy habzsákkal készített rózsát és annak technikáját. Szükségünk lesz ehhez a habzsákon kívül egy No. 3-es kinyomócsőre, egy No. 104-es szirom alakú kinyomócsőre, egystandard csatolófejre (ami segítségével rögzítjük a habzsákhoz a kinyomócsövünket) és tetszőleges színűételszínezővel színezett vajkrémre.
1. Lépés:
A torta díszítésének megkezdése előtt a habzsákunkba helyezzük bele a  standard csatolófejet és rögzítsük hozzá az No. 104-es szirom alakú kinyomócsővet és töltsük félig habzsákunkat az előre megszínezett krémmel. A habzsákot 45° szögben tartjuk és 6-os óraállásnál (habzsák helyes tartása). A kinyomócső szélesebb része kell, hogy az alaphoz érjen, keskenyebbik vége felfele nézzen.
2. Lépés:
A következő két sziromnál tartsuk a habzsákot bal oldalon 45° 4:30-perc irányába húzzuk meg a szirmot, míg a jobb oldalon pedig 45°  7:30 irányban készítsük el a harmadik szirmot.
3. Lépés:
Végül készítsük el a virág kelyhet a zöldre színezett vajkrémünkkel és az No. 3-es kinyomócsővel úgy, hogy a sárga szirmok alját befedjük a krémmel és abból húzzuk lefelé a szárat.

Torta díszítése habzsákkal – szalag rózsa



Most pedig megmutatjuk a torta díszítését egy habzsákkal készített rózsát és annak technikáját. Szükségünk lesz ehhez a habzsákon kívül egy No. 12-es kinyomócsőre, egy No. 104-es szirom alakú kinyomócsőre, egystandard csatolófejre (ami segítségével rögzítjük a habzsákhoz a kinyomócsövünket) és tetszőleges színűételszínezővel színezett vajkrémre és a No. 7-es virágszögre.
1. Lépés:
A torta díszítésének megkezdése előtt a habzsákunkba helyezzük bele a No. 12-es kinyomócsővet, rögzítsük astandard csatolófejjel, és töltsük félig habzsákunkat az előre megszínezett krémmel. A sütőpapírt pici krémmel rögzítsük a virágszöghöz, hogy ne essen le róla. Tartsuk a zsákunkat 90° -os szögben (habzsák helyes tartása). A kinyomócsövünket alig tartsuk el a tortánk a sütőpapírral borított virágszögünk felszínétől, miközben a habzsákunkat megnyomva elkészül a rózsánk alapja. (A szabad kezünkkel tartjuk aNo. 7-es virágszöget, amit a formájának köszönhetően szabadon tudunk forgatni, nagyban segítve ezzel a munkánkat.)
2. Lépés:
Ahogy csökkentjük a habzsák nyomását, úgy emeljük fel a kinyomócső végét, hogy kis kúp alakot kapjunk.
3. Lépés:
4. Lépés:
Elkészültünk az alappal, erre építjük a szalag rózsát.

5. Lépés:

6. Lépés:

7. Lépés:

8. Lépés:
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeinkmenüpontba. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése